“Toetamaks president Bushi ajaloolist visiiti Eestisse, töötab Tallinnas kuni 1000 USA valitsuse ametnikku, et aidata oma Eestis olevaid ametivendi,” rääkis USA saatkonna pressiesindaja Eric A. Johnson.

Radisson SAS-i müügijuht Kersti Vaino sõnul on kõik visiidiga seonduv hetkel veel täpsustamisel, kuid hotelli broneerimine tavakülastajate jaoks probleeme tekitama ei peaks. Vaino kinnitusel on Bush Eestis vaid ühe päeva ning Tallinnas sellega elu ei halva. “Kõige peale on juba mõeldud,” rääkis Vaino.

Johnson põhjendas Radissoni kasuks otsustamist eelkõige mahutavusega. “Radisson SAS oli üks Tallinna hotellidest, mis vastas meie ruumivajadustele.”

“Juhuslikult kannab Radisson ka eduka transatlantilise partnerluse sümbolit. Kuigi Radisson SAS-i hotellikett kuulub Euroopale, esindab ta algselt ühendriikides avatud Ameerika kaubamärgi Euroopa nägu. Nimi "Radisson" omab isegi vanemat transatlantilist sidet – Radissoni hotellid on oma nime saanud Prantsusmaa maadeuurija Pierre Esprit Radissoni järgi, kes uuris esimesena 1600. aastatel enamust alast, mida me praegu tunneme ühendriikide kesklääne osana,” rääkis Eric A. Johnson.

Ühendriikide president George Bush külastab Eestit 27.-28 novembril.

Julgestuspolitsei pressiesindaja Martin Luige sõnul on kõik saabuvad ametnikud siiski Ameerika saatkonna külalised ning julgestuspolitseil nendega asja ei ole. Siiski kinnitas Luige, et delegatsiooni liikmete hulka kuuluvate turvatöötajatega tehakse tihedat koostööd.