Kuritegu pandi toime  selle aasta 21. juunil Tallinnas Akadeemia teel ühes bussipeatuses. Süüdistause kohaselt peksis Igor kannatanut käte, jalgade ja vihmavarjuga ning kui too kaotas teadvuse, võttis temalt ära kilekoti koos selles olevate esemetega ja lahkus, teatas Põhja ringkonnaprokuratuur. Kannatanu suri saadud vigastustesse sündmuskohal.

Pool tundi enne mõrva räuskas purjus Igor Mustamäe suunas liikunud trollis: ta vehkis ka kaasasolnud noaga ja ähvardas kaasreisijaid sellega vigastada või tappa.

„Süüdistatava tegevuse teeb eriti ohtlikuks asjaolu, et kuriteod pani ta toime päevasel ajal ja avalikus kohas, kus juhtunul oli mitmeid pealtnägijaid,“ märkis Põhja ringkonnaprokurör Rita Siniväli.

Politsei pidas Igori kahtlustatavana kinni juuli alguses ja ta viibib vahi all. Igorit on varasemalt korduvalt kriminaalkorras karistatud.

„Seesugused julmad rünnakud avalikus kohas mõjutavad selgelt üldsuse turvatunnet. Usun, et ka selle kahtlusaluse kohtu alla andmine on inimestele märgiks turvalisest elukeskkonnast, kus kurjategijad tabatakse kiiresti,“ sõnas Põhja prefektuuri organiseeritud ja raskete kuritegude talituse juht Raul Koppelmaa.

Igorile on esitatud süüdistus piinaval ja julmal viisil ning omakasu motiivil toime pandud mõrvas, avaliku korra raskes rikkumises ja varguses. Seadus näeb mõrva eest karistusena ette 8-20-aastase või eluaegse vangistuse.