„Kui WADA (maailma antidopingu assotsiatsioon) otsustab korraldada uusi uuringuid, mis loomulikult võtavad palju aega ja nõuavad valideerimiseks mitmeid operatsioone, on põhimõtteliselt võimalik, et juhtum vaadatakse kunagi uuesti üle. Teatavasti on ka dopinguproove võimalik kaheksa aasta jooksul uuesti analüüsida vastavalt sellele, kuidas teadus areneb,” rääkis Reeb Eesti Päevalehele.

Otsuse sõnakasutus

Ta rõhutas, et spordikohtu otsus ei ütle, kas Veerpalu tarvitas dopingut või mitte: „Otsus ütleb, et teaduslikud tõendid, mille põhjal WADA on kehtestanud piirmäärad tehisliku kasvuhormooni tuvastamiseks organismis, ei olnud piisavad, et mõista Andrus Veerpalu kahtlusteta süüdi. Kohus ei tahtnud nende tõendite põhjal võtta riski määrata Veerpalule karistus.”

Reeb ei soovinud nimetada kohtuotsust Veerpalu kaitsetiimi erakordseks võiduks WADA üle, vaid hoopis „progressiks võitluses dopingukasutuse vastu, mis aitab kasvuhormooni testi arendamisele kaasa”. Küsimusele, kas otsus tõestab, et WADA pidanuks enne testi kasutusse võtmist piirmäärade paikapidavuse kohta täiendavaid tõendeid koguma, vastas Reeb: „See on teie järeldus. Sellele küsimusele saab vastata otsuse enda sõnadega, et kohtule ei suudetud esitada piisavat tõendusmaterjali testi piirnormide paikapidavuse kohta.”