Suuremates kaubanduskeskustes, näiteks Rimis ja Selveris lõppes sääsetõrjevahendite varu juba eelmise nädala keskel. Kodu- ja aiakaupadega kauplevas Koduextras oli pühapäeval veel saada pihustatavat Offi ja kodumaist Plixi.

Eile hommikul polnud sääsetõrjevahendeid kuuldavasti enam võimalik osta ühestki Tartu kauplusest ega apteegist. Müüjate sõnul on vereimejate tõrjumiseks mõeldud vahendite läbimüük niivõrd suur, et neid tellitakse kastide viisi.

Plixi tootva AS-i Orto müügi- ja turundusassistent Kerlin Järmut ütles, et nende tootmisliinid huugavad praegu täisvõimsusel. Müügiosakonna tellimistelefonid on punased ja ainuüksi möödunud nädalal läks Orto laost kauplustesse 21 400 pudelit sääsetõrjevahendit.

Kui veel eile hommikul oli Offi tootesarja Eestisse toova AS-i Kodupaber keskladu sääsetõrjevahenditest pungil, siis eile lõuna ajal nentis ettevõtte turundusjuht Kadri Sild, et paraku sai ladu tühjaks ja uus laar tuleb alles täna. Mullu suudeti terve maikuu jooksul ära müüa 40 000 Offi toodet, selle aasta mais on müük ületanud 75 000 piiri.