Laupäevane saatepäev Delfi TV-s algab pool tundi enne rongkäiku kell 13.30. Esmalt vaatavad reporterid Madis Vaikmaa ja Epp-Mare Kukemelk, kuidas sisustavad aega Vabaduse väljakul laulukoorid, tantsugrupid ja pealtvaatajad. Seejärel liigub saade rongkäiguga kaasa lauluväljakule, kus pidulisi võtab vastu ja kogub esimesi muljeid reporter Anne Sääsk.

Saada oma muljeid

Oma muljete jagamiseks ei pea reporterit üles otsima. „Nii enne saatepäeva kui ka saatepäeval ootame, et inimesed saadaks meile oma mälestusi eelmistest pidudest, aga laupäeva jooksul ka rongkäigust.

Tänu tehnikale on tänapäeval võimalik saata oma emotsioon ja tähelepanek kohe ka rahvale vaatamiseks,” märkis Delfi ja Eesti Päevalehe peatoimetaja Urmo Soonvald.

Ta sõnas, et rongkäigu ülekande kõrval näeb saatepäeval ka palju huvitavat varasemate pidude kohta.

„Oleme mitu nädalat otsinud laulu- ja tantsupeo rikkalikust ajaloost detaile, mida jagada Eesti Päevalehe ja Delfi lugejatega. Uue peo värsked sammud ja külalised toome vaatajateni Delfi TV laupäevase saatepäeva jooksul,” ütles Soonvald.

Nii algabki kella kuue paiku õhtul, kui viimased pidulised on Vabaduse väljakult teele saadetud, programm, kust näeb, milline laul peaaegu kavast välja jäi, kuidas valmistuti tule teekonnaks ning kuidas kogunesid koorid ja tantsugrupid pealinna pingelisele harjutusperioodile. Delfi TV saatepäeva, mis kestab õhtul kella kaheksani, toodab Monster Stuudio.