"Mis mul ikka arvata," vastas Reinsalu küsimusele, mida ta arvab Jaak Madisoni blogipostitustest. "Kindlasti need vastakad avaldused on asjad, mille puhul üldinimlik arusaam on selline, et need on kehvasti sõnastatud ja kehva ja halva idee väljendused. Nende puhul oleks oodanud talt endalt ja tema erakonnalt kiiret ja selget distantseerumist," rääkis Reinsalu Delfile.

Küsimusele, kas Madisonil on üldse kohta riigikogus, vastas Reinsalu: "Seda, kellel on kohta riigikogus või mitte otsustas Eesti rahvas, kui talle ja tema erakonnale nii palju toetust tuli."

"Selge see, et äärmuslusel ja võimalikel ükskõik millistel avaldustel, mida võiks tõlgendada totalitaarse režiimise tegevuse heakskiitmisega, on äärmiselt kehv praktika demokraatlikus poliitikas, eriti kui on oht, et see kahjustab Eesti mainet väljapoole, eriti praeguses julgeolekuolukorras."

3,5 aastat tagasi 2013. aastal, pärast oma blogi sissekannete tegemist, kandideeris noor EKRElane Madison aga kohalike omavalitsuste valimisel Albu volikokku IRLi nimekirjas ning osutus valituks.

"Mulle ka oli see uudis," rääkis Reinsalu. "Mitme erakonna esindajad oli ühes nimekirjas, meie liige ta polnud. Keegi neid blogisid ju siis lähemalt ei uurinud."

"Ka ajakirjandusele tuli see üllatusena," lisas Reinsalu, "ka ajakirjandus kirjutas blogidest alles kaks päeva pärast valimisi. Tavaliselt toimub ju debatt enne valimisi."

Sel nädalal kerkis avalikkuse ette EKRE ridades noorima saadikuna riigikogusse pääsenud Jaak Madisoni paari aasta tagune blogipostitus, kus noorpoliitik arutleb "vääriti mõistetud" fašismi ja natsionaalsotsialismi "positiivse poole" üle.

Jaga
Kommentaarid