Mikser möönis, et enamus kõnelustelaua taga olevaid inimesi tunnevad üksteist hästi. "Oleme kogenud nii head kui halba varasema kooselu vältel ja oskame üksteise vingerpusse ära tunda," lausus Mikser.

Mikser ütles, et kuidagi püütakse leida tasakaalu soovide ja võimaluste vahel selliselt, et lõpptulemus ei oleks minimaalne ühisosa ja järgmise nelja aasta äraolemine, vaid miski, mis viib edasi.

See, et kõnelustel alustatakse suurima ühisosaga julgeoleku ja riigikaitse teemadest on tema hinnangul õige. "Teine võimalus oleks üritada alguseks tülli mina ja siis laiali mina," rääkis Mikser. "Mõistlik on alustada sealt, kus on ühisosa ja võib-olla kasvab ühisosast ka see konstruktiivsus, mis võimaldab keerulistest vetest läbi purjetada."

Mikser ütles, et täna hommikul pühendasid nelja partei eestkõnelejad aega sellele, et sõnastada suured väljakutsed, mis on Eesti ees järgmised neli aastat.

Kirjanik Andrus Kivirähk kirjutas tänases LP kolumnis, et mingis mõttes on meil ju oravate, sotside ja IRL-i puhul tegemist otsekui äsja lahutuseni jõudnud abikaasadega, kes on teineteist koos elatud aastate jooksul surmani ära tüüdanud.

On pureletud ja karjutud, nõusid loobitud ja uksi paugutatud. Nüüd minnakse pimekohtingule, hinges värelemas magus ootus – ja ikka satutakse ninapidi kokku sellesama vana partneriga! Kusjuures kõige õudsem on see, et võimalus uksest välja joosta sisuliselt puudub. Kedagi teist polegi!