Kallas kinnitas täna varakult, et ta ei ole esialgu oma erakonna ametlik kandidaat. "Erakonna ametlik suhtumine ei ole teada. Toetajaid muidugi on, ja pigem on küsimus see, mismoodi erakond oma seisukoha formeerib, ma eeldan ja arvan, et see oleks mõistlik sisevalimiste vormis, siis oleks see legitiimne ja kui seal on teisi kandidaate, siis erakonnal on alus otsustada, keda valib kandidaadiks. Fakt on see, et kui ma oma erakonnale ei sobi, siis ei tule sellest midagi välja."

Tema sõnul on erakonnajuht ja peaminister Taavi Rõivas protsessiga kursis ja mõtleb ka, kuidas lõpliku seisukohani jõuda, kuna erakonnal on ka teisi mõeldavaid kandidaate. "Kui vaidlemiseks läheb, siis on selge, kelle seisukohad otsustajatele rohkem meeldivad," sõnas Kallas.

Ta ütles 16. aprillile ajastatud ülesastumise kohta, et tegu on kõnega, kus ta räägib, millised on tema arvates presidendiameti valikud ja väljakutsed, seda eriti välispoliitika vallas. Kohale on oodata ka tema mõjukaid toetajaid, ent ka lihtsalt erakonnakaaslasi ja mõjukaid inimesi. Valimiste protsessi tõttu on keeruline küsimus, kuidas kampaaniat peaks tegema, kuid ta andis esimese kandidaadina teada oma eesmärkidest ja plaanidest avalikult kõnelda. "Eelistan avalikku võitlust, tunnen ennast siis väga hästi, kui on avalik väitlus, minu idee on, et teeme seisukohad avalikuks."

Teiste erakondade võimaliku toetuse osas Kallas pinda sondeerinud ei ole. "Praegu on märtsikuu ja valimised on augustis. Poliitiline kogemus ütleb, et praegu kokkulepetel jõudu ei ole, läbirääkimised lähevad pigem vahetult valimiste eelsesse aega. Praegu ei ole mõtet liitlaste otsimisele keskenduda. Kui ka kokkulepped tekivad, siis need ei pea, aga olen aru saanud, et ka teistes erakondades on need inimesed olemas, kes võiksid olla heasoovlikud."

Edgar Savisaar, kes kiitis teist staažikat poliitikut otsuse eest kandideerida ja endas lahinguhobune äratada, on Kallase hinnangul tõsiseltvõetav rivaal. "Tema on alati tõsine tegija ja tõsine vastane. Kui ta peaks kandideerima, siis saavad meist tõsised rivaalid ja konkurendid, aga see on tema erakonna otsus," sõnas Kallas.

Savisaar ütles ERR-i raadiouudistele, et Kallasel on head võimalused. "Arvan, et sobib iga kandidaat, kellel on inimeste toetus, ta on praegu esimese kolme hulgas oma toetuse poolest."

Keskerakonna kandidaadi kohta ütles Savisaar, et küllap erakond jõuab kandidaadi nimetamiseni.

"Mul on hea meel, et Siim Kallas oma kandidaadi välja käis. Ma arvasin et pärast ALDE juhi valimisi, kui see välja ei tulnud, lööb kartlikuks või liiga ettevaatlikuks. Minu meelest on tubli, et vana lahinguhobune Kallases tärkas," rõõmustas Savisaar.

Väidete kohta, et ta on ise Kallasega kohtunud ja presidendivalimisi arutanud, ütles Keskerakonna juht, et ta tegeleb pragmaatilise ja realistliku poliitikaga, mitte spekulatsioonidega. "Seda, mis toimub augustikuus on vara öelda. Aga Kallasel on head võimalused," leidis ta.

IRLi aseesimees Siim Kiisler ütles Delfile, et IRL toetab presidendivalimistel kandidaati, kes suudab keerulistel aegadel kaitsta Eesti seisukohti rahvusvahelisel areenil ning liidab Eesti inimesi. "Presidendikandidaadilt tahaksime kuulda, kuidas muuta Eesti suuremaks. Millist kandidaati ja kellega koos IRL toetab, pole veel otsustatud, vastavalt meie põhikirjale otsustab presidendikandidaadi erakonna volikogu."