Reinsalu ei hakanud ühegi nimega spekuleerima. "Ükskõik, kes valitakse erakonna esimeheks, ma olen kindel, et erakonna liikmed teevad asjaliku valiku, ma olen valmis seda esimeest oma nõu ja jõuga aitama," ütles Reinsalu.

Tulevane juht ei pruugi Reinsalu sõnul praegu loodava võimuliidu läbirääkimiste juures viibida. "Ma ei hakka minema ühtegi lõksu, et mis on uue juhi eesnimi, mis sõiduauto tal on ja kas ta on jurist või mingi muu aus ametipidaja," ei soovinud Reinsalu uuele juhile viidata. "Kindlasti uus juht saab olema hea juht!"

Reinsalu sõnul ei mõjuta erakonna juhi vahetus kuidagi praegu toimuvaid võimuliidu kõnelusi. "Erakond on ikkagi järjepidev organisatsioon ja kuskilt taevast need ettepanekud, mida me koalitsioonilepingusse hakkame panema, ei tule," ütles Reinsalu.

Tänasel IRLi eestseisuse istungil otsustati erakonna üldkogu teha 6. juunil. Reinsalu ütles, et ta ei kavatse kandideerida uuesti IRLi esimehe ametisse ning toetab uut valitavat esimeest nii, nagu Mart Laar on teda selles ametis toetanud. Reinsalu jätkab erakonna juhtimist kuni üldkogul uue esimehe valimiseni.