Delfi kirjutas eile, et meedia tähelepanust hoolimata on Stalnuhhin auto liisinguarvete esitamist jätkanud.

Kuluhüvitiste dokumentidest selgus, et Stalnuhhin on esitanud hüvitamiseks oktoobri liisinguarve summas 865 eurot ja 74 senti, millest talle hüvitati 450 eurot, mis on riigikogu juhatuse poolt seatud saadikute autoliisingute hüvitamise ülempiiriks.

Novembris esitas Stalnuhhin 865 euro ja 4 sendi suuruse liisinguarve ning detsembri eest palus poliitik hüvitada 865 eurot ja 3 senti, millest hüvitatakse vastavalt eeskirjale samuti 450 eurot.

Kuigi saadik selgitas telefonitsi mõnevõrra kuluhüvitiste küsimise jätkamist, siis jäi endiselt suur hulk küsimusi õhku. Seega läks venekeelse Delfi ajakirjanik täna riigikokku, et saadikult lähemalt aru pärida. Stalnuhhin marssis aga kaks korda ajakirjanikku ja tema küsimust eirates hoogu maha võtmata mööda.

See pole esimene kord, kui saadik seda teemat vältides meedia eest pageb. Nii Eesti Päevaleht kui ka venekeelne Delfi püüdsid mullu pärast skandaali puhkemist saada videosse Mihhail Stalnuhhini enda vaatenurka viimasel ajal esile kerkinud riigikogulaste autokompensatsiooni teemal. Paraku tulemuseta - Stalnuhhin jalutas ka toona reporteritest kahel korral sõnagi lausumata tuimalt mööda.

Eelmise aasta 29. septembril kirjutas Eesti Päevaleht, et viiendat korda riigikogusse valitud Mihhail Stalnuhhinil on kuluhüvitiste eest sisuliselt soetanud auto enda pojale ja praeguse ametisoleku ajal maksab ka naise auto liisinguarveid.

Stalnuhhini juhtumi eripära seisneb selles, et ta liisib kuluhüvitiste eest juba teist autot, kuigi tal endal puuduvad juhiluba, ja praegust autot kasutab igapäevaselt tema naine, mitte tema.