Analoogtelevisiooni väljalülitamise ja digitelevisioonile ülemineku pidu Ruhnus maksis koos digibokside ja seadistamisega sada tuhat krooni, olles üks aegade kallimaid pidustusi väikesaarel.

“Pidulaud oli suursugune ja uhke küll,” kiitis tavaliselt Ruhnus pidulaudu kattev Luise Maria Jõers ehk Liise talu perenaine. “Kui minister tuli kohale, siis pidi see nii olema, aga ruhnlastele oli see ikka ka suur sündmus ja pidupäev,” lisas Liise perenaine, tundmata kadedust, et lauakatjad suurelt maalt kaasa toodi.

Raha tõi meediakajastuse

Ruhnu vallavanema Aare Sünteri sõnul saavad ruhnlased isekeskis rahvamajas pidulikke sündmusi tähistades paari-kolme tuhande krooniga hakkama. “See oli meeldiv, et Tallinnast öeldi sel korral, et nad tulevad ja korraldavad ise peo, teevad välja ning ruhnlased saavad ilma muretsemata ja toimetamata osaleda,” lausus Sünter.

Digipeole saabusid kultuuriminister Laine Jänes, majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi (MKM) ja AS-i Levira esindus ning tehnikamehed, toitlustajad ja muusikud Ivo Linna ja Anti Kammiste erilennukiga, sest ainult tavalisele väikelennukile seltskond ei mahtunud.

“See sada tuhat krooni tasus end kindlasti ära – saime korraliku meediakajastuse, mis ajakirjanduses reklaamipindu ostes läinuks kallimaks,” ütles digitelevisioonile ülemineku valitsuskomisjoni juht Jüri Pihel.