Eesti Päevalehe andmeil teenisid Divisioni neli omanikku Rain Pikand, Urmas Lilleorg, Tõnu Sikk ja Andrus Lember enamusaktsiate võõrandamisega rahvusvahelise reklaamifirmade suurketi McCann-Erickson emafirmale The Interpublic Group of Companies Inc (IPG) hinnanguliselt 15 miljonit krooni.

“Müügihind on konfidentsiaalne, lõplik hind alles vormub teatava valemi alusel,” ütles Divisioni varasem suuromanik ja tuntud reklaamilooja Rain Pikand. Lõpuks möönis ta siiski, et hinna suurusjärk on õige. “Tehingu sõlmimisel saime kätte umbes pool summast, ülejäänu laekub paari aasta jooksul.”

Enne kuulus Pikandile firmast 30 protsenti, sama palju Lilleorule. 25 protsendi aktsiate omanik oli Tõnu Sikk ning Andrus Lemberi omanduses oli 15 protsenti. Enamusaktsiate müügiga vähenesid nende osalused proportsionaalselt.

JUHTIMINE JÄI SAMAKS. “McCann tuli siia turule, kuna nende rahvusvahelised kliendid tegid seda, neile meeldis Division ja ostsid ära,” rääkis Pikand. “Samas ei ole juhtimises mitte kõige vähematki muutunud, kuna inimesed on nende jaoks suurim varandus.”

“Unustasime eelmisel suvel müügist lihtsalt avalikkust teavitada,” märkis Pikand. “Firmas on kõik suurepärane, välja arvatud meie enda mainekujundus, vähestena pole meil isegi netilehekülge.”

Väidetavalt peavad Divisioni juhtfiguurid viis aastat ettevõttega seotud olema, Pikandi sõnul on kõik paindlik. “Jäime 25 protsendi aktsiate omanikeks ja ära minna ei kavatse, saame ettevõtet lükata suunas, mis meile meeldib.”

Division McCann-Erickson administratiivjuhi Agne Puusaare sõnul omandas IPG möödunud aasta lõpus ka Läti reklaamiagentuuri Division.

FIRMA JÄTKAB EDUKALT. Lisaks aktsiamüügi tulule maksis ärinimega Division McCann-Erickson möödunud aasta kohta omanikele dividende üle 1,1 miljoni krooni. Selle aasta kasumiks prognoosib ettevõte kolm miljonit krooni.

McCann-Erickson on üks reklaamivalla juhtivaid kette. Pikandi sõnul paistab kett silma eeskätt tugeva rahateenimisoskuse ja uute klientide hõivamise poolest. “Meie oleme nende jaoks mikroskoopilised,” lisas ta. “Samas loovuse suhtes nad kõige suuremad pärlid pole.”

Aktsiate müük ei ole Pikandi sõnul Eestis lihtne, kuna paljudele piisab koostöölepingust. Väidetavalt otsib hetkel kosilast endale kohalik Tank Grupp. “Seal on ka, mida osta,” kinnitas Pikand.

Tank Grupi juhatuse esimees ja üks omanikest Joel Volkov lükkas kuuldused ümber. “Positiivne, et meist räägitakse, kuid meil läheb paremini kui mitmetel ketiagentuuridel ja ei taha loobuda enda sõltumatusest,” lausus Volkov.