Juuni algul Kreekas katkise pangaautomaadi süül nii rahast kui pangakaardist ilma jäänud eestlane ajab Hansapangaga asju siiani.

“Läksin Lesbose saarel Emporiki panga kirju kandvast automaadist raha võtma,” jutustas mees, kes oma nime lehes avaldamist ei soovinud.

“Jõudsin niikaugele, et sisestasin summa 220 eurot. Siis saabus vaikus: ei saanud ma raha, kaarti tagasi ega ei tulnud aparaadile enam ette menüüd. Ainult kiri, et tehingud pole võimalikud.”

Kui eestlane järgmisel päeval kõrval asuvasse konkureeriva panga kontorisse asja uurima läks, naerdi seal, et Emporiki aparaati ei tohi oma kaarti üldse kunagi panna.

Käibevahendite saamiseks pakuti ainsa võimalusena avada kohalikus pangas arve ning Eestist sellele raha kanda. “Ent aega pidavat selleks minema viis päeva, kiirülekande puhul tulevad summad üle küll kahe päevaga, see aga maksab 700 krooni,” jutustas ta mees.

Eestisse jõudes selgus, et ligi 3500 krooni oli pangaautomaadist võetud rahana siiski arvelt maha võetud. Kas see summa on lootust tagasi saada, pole teada, sest pank uurib tehingut siiani.

Pikemalt loe homsest Eesti Päevalehest.