Ühendriikides süüdistatakse Tšurikovi pettustes ja identiteedivarguses ning kuulumises kuritegelikku ühendusse, kes tekitas 2008. aastal mitmel pool maailmas kahju summas 9,4 miljonit dollarit ehk praeguse kursi järgi üle 111 miljoni krooni. Kahju tekitati kokku igi 30 riigis, sealhulgas saatkonna teatel näiteks Ühendriikides, Venemaal, Hongkongis ja Kanadas.

Kuritegu ise oli FBI teatel järgmine. Vähem kui 12 tunni ja ainult 44 pangakaardi andmete abil vahetas 8. novembril 2008 omanikku üle 100 miljoni krooni 2100 sularahaautomaadis kokku vähemalt 280 maailma linnas. Eestis võeti Eesti Ekspressi andmetel nelja pangakaardi abil automaatidest välja 3,5 miljonit krooni, Ukrainas ja USAs 20 miljonit, Venemaal 18 miljonit, Kanadas 15 miljonit ning Jaapanis, Hongkongis ja Itaalias pisut alla 10 miljoni.

Tšurikov ja tema kaasosalised vahistati mullu mais. Neljapäeval USA-le välja antud mehe Õismäe teel asuva korteri läbiotsimisel andis ta politseinikele välja nõudepesumasina taha peidetud 500-euroste paki, kokku rohkem kui kolme miljoni krooni eest

Tšurikovi kõrval olid petuskeemi ülejäänud väidevad võtmeosalised Venemaalt Peterburist pärit Viktor Plestšuk ning Moldovas Chisinaus elav Oleg Covelin. Eestist olid skeemiga veel seotud Igor Grudijev, Ronald Tsoi, Evelin Tsoi ja Mihhail Jevgenov.

Kohtuistungid selles asjas peetakse eeldatavalt USA Georgia osariigi pealinnas Atlantas, kuna just selles linnas asus Royal Bank of Scotlandi maksekorralduskeskus, millele skeemis osalejad ligi pääsesid ja seeläbi ka kaardiomanike andmed omandasid.