Kraanist ei tule vett tänaseni. Sellepärast ei tule, et lõhketööd, mida Eesti Energia Kaevandused Estonia kaevanduses teevad, purustasid veesooned, veetase langes ja kaevud kuivasid.

See, et kraanist kätepesuks vett ei tule, on kõige pisem mure. Ka WC-s ei saa vett tõmmata. Duši all ei saa käia.

Heidi Palustel on kolm last. Kui on tarvis lapsi pesta, peab ta paluma, kas mõni lahke tuttav lubaks suure pere enda juurde külla. Ka pesu pesemas käib ta küla peal. Juba peaaegu kuu aega. Ei söanda küsidagi, kuidas on korraldatud WC-asi.

Paluste aias on kasvuhoone ja korralik peenramaa. „Ma ei julge sel aastal midagi maha panna, kui ei tea, kuidas veega saab. Mis ma panen maha, kui ei tea, kas kasta saan?” küsis ta.

Juba kolmas kord

Praegune veeta jäämine pole Paluste majapidamises esimene, kuid on pikim, mis annab alust arvata, et nüüd on kaevandus kaevu lõplikult tühjaks teinud. „Esimest korda olime ilma veeta eelmise aasta augustis. Ja siis uuesti selle aasta märtsis. Nüüd siis kolmandat korda,” loetles Paluste.

Loe edasi: Eesti Energia tunnistab, et hoolimata aastatepikkusest kaevanduskogemusest, ei osatud vee nii kiiret kadumist ette näha. Samuti leiab veeprobleem loodetavasti juba selle nädala jooksul ajutise lahenduse.