Kui näiteks 220 Energia juht Marko Allikson kinnitas endiselt, et nemad ei kavatse oma lepingute tingimusi veel muuta, siis Eesti Energia võtab alates järgmisest esmaspäevast kasutusele uute tingimustega lepingud, kus ennetähtaegse lõpetamise tasu sees ei ole.

Eesti Energia (EE) juhatuse liige Margus Rink ütles, et 29. oktoobrist on koduklientidel küll võimalik lepinguid ühekuulise etteteatamisajaga katkestada, ent katkestamise risk hakkab kajastuma elektri kilovatt-tunni hinnas ja ka nende jaoks, kel katkestamissoovi pole. Seda, kui palju uus hind praegusest erineb, EE veel ei avalda. „Täna hommikul tegime otsuse ja nüüd arvutame hindasid, aga me ei räägi siin siiski väga suurest tõusust. Pigem on tegu põhimõttelise muutusega,” kommenteeris EE pressiesindaja Katriin Loorents.

Samal ajal jäävad lepingute katkestamise tasud kehtima juriidilistest isikutest klientidele ja nemad ei pea ootama ka hinnatõstmist. Niisiis on näiteks korteriühistud, kes soovivad ühistu nimel elektrilepingut sõlmida, kohustatud lepingut ennetähtaegselt lõpetades ikkagi trahvi maksma.

Justiitsministeeriumi sõnul ei saanud nende seisukoht Eesti Energiale kuidagi üllatuseks tulla, sest samasisulise selgituse on ministeerium energiamonopolile saatnud juba juulis.