Juuli lõpus suutis majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts taastuvenergiat tootvate ettevõtetega kokku leppida uued, senisest väiksemad toetused, mis hakanuks kehtima järgmisest aastast. 25. juulil ministeeriumidele uute tariifidega kooskõlastamiseks saadetud eelnõus aga on üks punkt, mis mõjutab ka Eesti Energia taastuv-energia tootmist. Nimelt on uue skeemi järgi võimalik Narva elektrijaamades koospõletusest tulevale energiale toetust küsida seni, kuni see ei ületa 375 gigavatt-tundi aastas.

See muudatus aga ei hakka eelnõu järgi kehtima alles järgmisest aastast, vaid hetkest, kui eelnõu seaduseks vormistatakse. Riiklik energiaettevõte on oma kvoodi tänavu täis tootnud ega pruugi seetõttu rohkem toetust saada. Sellepärast otsustatigi kuni aasta lõpuni põletada Narvas ainult põlevkivi.

„Põlevkivist elektri tootmine on küll suurema keskkonnamõjuga, kuid kuna kavandatav seadusemuudatus jõustuks tagasiulatuvalt alates 1. jaanuarist 2012, otsustasime peatada biokütuse kasutamise vältimaks ettevõttele kahjumi tekitamise riski,” selgitas Eesti Energia juhatuse liige tootmise valdkonnas Raine Pajo ettevõtte kirjalikus avalduses.