-Läti president otsustas saata parlamendi laiali. Kuidas mõjub selline poliitiline ebastabiilsus Lätis äris tegemise tingimustele?

Otsest mõju ilmselt ei ole, kuid kaudselt ja pisut subjektiivselt võib üldist meeleolu alla kiskuda. Teisest küljest on ehk tegemist hoopis lootuskiirega, et mingid muutused on tulemas. Mõju ei pruugi olla igal juhul negatiivne, see võib olla pikemas perspektiivis hoopis positiivne.

-Kuidas suhtutakse üldiselt Lätis Eesti kapitaliga ettevõtetesse?

Järjest paremini. Eestlased on tegutsemise eest hakanud tunnustatud saama. Lõõpimist jääb järjest vähemaks, lätlastel omal ettevõtlusega ju midagi just hiilata ei ole.

-Kas Lätis osatakse ja tahetakse välisinvesteeringuid riigi hüvanguks kasutada?

Raske kommenteerida. Oleme Lätis tegutsenud 2006. aastast saadik ning tänaseks on suuremad investeeringud juba tehtud. Seni võib öelda, et me sõltume muudest teguritest palju rohkem kui poliitilistest teguritest.

-Kas Läti ja Eesti ettevõtluskeskkonna vahel on mingeid erinevusi?

Eks see palju räägitud maksude teema on küll. Eestis on maksude maksmine igal juhul kõvasti rohkem ettevõtjate seas au sees kui Lätis, kus ausat maksumaksjat vaadatakse pahatihti kummalise pilguga.

-Millega Hansabuss praegu Lätis täpsemalt tegeleb?

Meil on Lätis kolm põhilist tegevussuunda. Esiteks tellimusveod, teiseks Riia City tuur punaste kahekordsete bussidega ning kolmandaks peamiselt Tallinnast opereeritav, kuid Riiaga väga lähedalt seotud Hansabuss Buisness Line, mis on bussiliin natukene nõudlikuma kliendi jaoks kahe pealinna vahel.