Londoni politsei pressiesindaja Alan Crockford sõnas, et antud juhtumi kontekstis on täpsest karistusest siiski veel vara rääkida, samuti ei soostunud ta kõnelema tõenditest, mille alusel Davies 13. juulil arreteeriti.

“Praeguse juhtumi üle ei saa me spekuleerida, kuid kui keegi Ühendkuningriigis mõrvas süüdi jääb, saab ta tavaliselt eluaegse vanglakaristuse,” ütles Crockford eile Eesti Päevalehele.

“Kuna kohtuasi on alles avatud, ei saa me tõenditest, mille alusel mees arreteeriti, veel rääkida” lisas ta.

“Me oleme Egeli vanemaid leitud inimjäänustest informeerinud ja ootame ametlikku identifitseerimist. Praeguseks oleme kindlad, et leitud on naisterahva jäänused ja et see võib olla Egeli,” kinnitas Crockford.

Tundis mõrvarit?

Crockford ei tahtnud eile veel öelda, milline oli mõrvas kahtlustatava seos teist aastat Londonis elanud Egeliga, öeldes vaid, et noormees oli eestlannale “mitte päris tundmatu”. “Me ei saa tema tausta üle veel arutleda. Me oleme välja öelnud, et tegu ei olnud perekondliku intsidendiga. Seega ei ole tegu tema poiss-sõbraga,” selgitas Crockford.

“Täpse seose väljaselgitamine jäägu juba kohtu ülesandeks.”

Briti kohus otsustas kahtlus-aluse Garath Daviese jätta vahi alla kuni 24. oktoobrini, mil toimub järgmine kohtuistung.

Egeli Rästa kadumine

•• Egeli Rästa töötas Londonis Harrodsi luksuskaubamajas müügiabilisena. Teda nähti viimati 3. juuli õhtul kella 21 paiku Harrodsi juures. BNS-i teatel rääkis ta samal õhtul telefoni teel oma sõbraga. Uudisteagentuuri AFP teatel nähti Rästat ka järgmisel päeval, kui neiu lahkus oma korterist Mitchami lähedal. Rästa kadumise avastasid neiu sõbrad, kes ronisid redeli abil tema korterisse ning leidsid, et asjadest on puudu vaid võtmed, telefon ja paar jooksujalatseid ning voodi peale on laotatud rätik.

Politsei leidis pargist inimjäänused läinud pühapäeva hilisõhtul. Kokku otsiti kohalikus pargis, mis on piirkonnas populaarne sportimispaik, läbi 185 hektari suurune ala.