Esimesena juhtis möödunud nädalal tähelepanu ühele notaritasu tõusule seoses euro saabumisega LVM Kinnisvara juhatuse liige Ingmar Saksing, kellele oli silma jäänud see, et notari valmistatud ärakirja lehekülje hind tõuseb tulevast aastast 13 senti (0,01 eurot). Kuna notaritasude eest vastutav justiitsministeerium otsustas Saksingu väited kohe ümber lükata, otsustas Eesti Päevaleht kõik ligi sada notaritasu muudatust üle arvutada ja avastas, et riik on eksinud vähemalt kaheksat notaritasu eurodesse ümber arvutades.

Pärast artikli ilmumist saatis Reformierakonna Tallinna piirkonna juht Valdo Randpere kirja oma erakonnakaaslase Rein Langi juhitavale justiitsministeeriumile ja riigikogu rahanduskomisjoni esimehele Taavi Rõivale. „Sotsiaalvõrgustikus Facebook tegutseva „Hinnavalve” liikumise algatajana pöördungi selle kirjaga Teie poole sooviga, et need artiklis kirjeldatud notaritasude hinnad uuesti üle vaataksite ja vajadusel korrigeeriksite inimestele soodsas suunas,” kirjutas Randpere.

Vaid mõni tund hiljem teatas Taavi Rõivas, et tema jaoks on küsimus põhimõtteline ja see on pälvinud ka riigikogu rahanduskomisjoni tähelepanu. Eile lubas Rõivas, et kõik ümardamisreegleid eirates paika pandud uued notaritasud vaadatakse üle ja tehakse vajalikud parandused.