Eesti Päevaleht on viimase kahe nädala jooksul üritanud teha intervjuud Sotsiaaldemokraatliku Erakonna nimekirjas riigikogusse kandideeriva Jelena Poverina-Tšernõhiga. Esimest korda vestlesime temaga juba ligi kaks nädalat tagasi kolmapäeval, kui ta andis teada, et sooviks vastata küsimustele meili teel.

Kuna meilitsi tehtav intervjuu meile ei sobinud, rääkisime temaga üle-eelmisel reedel (16.01) uuesti. Leppisime siis kokku, et saadame küsimused talle meili teel, ta vastab neile ning esmaspäeval kohtume ja teeme juurde ka suulise intervjuu. Esmaspäevaks saabusidki Poverina-Tšernõhi vastused kirjalikele küsimustele.

Telefon jäi tummaks

Kui esmaspäeval temaga ühendust võtsime ning telefoni teel intervjueerimispaika ja -aega täpsustasime, ütles ta, et see päev kahjuks ei sobi, aga võimalik oleks kohtuda teisipäeval või kolmapäeval. Kahjuks ei vastanud ta teisipäeval ega kolmapäeval telefonile ega helistanud ka tagasi.

Reedel (23.01) helistas meile sotsiaaldemokraatide suhtekorraldaja, kes soovis pakkuda intervjuuks teist isikut SDE ridadest. Selgitasime talle, et ootame endiselt intervjuud Poverina-Tšernõhilt. Ta lubas asja uurida ja märkis, et poliitik võiks tõesti avalikkusega suhelda. Kuna eilseks ei olnud suhtekorraldaja meile helistanud, siis ilmselt ei leidnud kandidaati nr 840 ka tema.Viimati nähti Poverina-Tšernõhi pühapäevases „Aktuaalses kaameras” koos justiitsminister Andres Anveltiga, kui nad kahekesi koos ukselt-uksele-kampaaniat tegid.