Läbimurde digilehe tellijate arvus saavutas Eesti Päevaleht tänavu, kahekordistades varasemate aastate tellijate hulka.

„2014. aastat võib pidada Eesti meediamaastikul murranguliseks just digitaalse meediatarbimise kasvu poolest. Hiljuti tuli lõpuks ka meie hea konkurent Postimees turule digilehega. Lisaks on Eesti Ekspressi digitellijad teinud sel aastal märkimisväärse tõusu. Seda enam on mul hea meel tõdeda, et Eesti Päevaleht hoiab täna digilehe tellijate arvus liidripositsiooni,” ütles Eesti Päevalehe peatoimetaja Urmo Soonvald.

Aastaid on spekuleeritud selle üle, kuidas mõjub internetiajastu paberlehtede püsimisele. „Meie kogemus näitab, et digilehed on aidanud tuua meedia juurde nooremat lugejat, kes on harjunud olema 24/7 veebis ja uudiste infoväljas. Usun, et digilehed ei hakka asendama paberlehte, vaid pigem aitavad laiendada meediaettevõtete auditooriumit,” lisas Soonvald.

Meeldivad erilehed

Samuti näitas selle aasta kogemus, et digilehtede tellijad väärtustavad peale uudiste ka digitaalsete erilehtede avaldamist. „Näiteks tegime sel aastal Bernatski dopinguskandaalist digitaalsel kujul erilehe, mis osutus oodatust populaarsemaks. See andis meile ajendi võtta 2015. aasta plaanidesse mitmeid erilehtede projekte just digitaalsesse Eesti Päevalehte,” ütles Soonvald.

Mõni kuu tagasi korraldasime Eesti Päevalehe digilehe tellijate seas uuringu, mis näitas, et digilehe peamisteks eelisteks peetakse mugavust ning uudiste kättesaadavust olenemata ajast ja kohast. Samuti on lugejate sõnul digilehest võimalik olulist infot kompaktselt ja kiiresti tarbida.

Kõige rohkem loetakse digilehte laua- või sülearvutist (70%), tahvelarvutist ja mobiilist lugejaid on võrdselt 15%. Samal ajal laienes 2014. aastal kõige kiiremini just mobiilseadmetest digilehe lugemine (120% kasv võrreldes eelmise aastaga).

„Vaadates sel aastal toimunud kasvutrende veebiportaalide lugejaskonnas ja digilehtede tarbimises, siis olen veendunud, et lähiaastad toovad Eesti meediamaastikul digitaalsete ajalehtede arengus veel suuri hüppeid,” märkis Soonvald.

EPL-i digitellimuste arv kasvab