Alates tänasest ringlusesse jõudvate rahatähtede uued turvaelemendid on Eesti Panga presidendi Andres Lipstoki allkiri ning väljalaskeaasta 2007.

Turvaelementide osas on muudetud veel ultraviolettvalguses helendava ristküliku asukohta, mis paikneb uutel rahatähtedel tagaküljel, varem oli see kupüüri esiküljel. Võrreldes eelmise sajakroonisega on kasutatud pisut laiemat ja ultraviolettvalguses siniselt helenduvat turvaniiti.

Eesti Panga sularaha- ja turvaosakonna juhataja Rait Roosve sõnul oli vaja trükkida uued rahatähed, sest sajakrooniste varu pole enam piisav. “Uute rahatähtede emiteerimisega ja raharingluses füüsiliselt kulunud rahatähtede asendamisega tagab Eesti Pank ringluses oleva sularaha kvaliteedi,” rääkis Roosve. Keskmiselt peab üks 100-kroonine rahatäht vastu kolm aastat.

Praeguseks on vajalikud muudatused makseautomaatides tehtud ning uue raha kasutamisel ei tohiks tekkida tõrkeid. Uued sajakroonised trükiti 2007. aastal Saksamaal Gieseke & Devrient GmbH rahatrükikojas. Seadusliku maksevahendina kehtivad kõik seni käibelelastud saja-kroonised rahatähed.

2008. aasta esimeses pooles plaanib Eesti Pank käibele lasta uuendatud turvamärkidega 25- ja 500-kroonised rahatähed.