“Minu poole pöörduti korduvalt küsimusega, miks Eesti Post osavõtust loobus. Ei osanud midagi vastata,” lausus ta. “Üks saksa korraldajatest oli otsekohene – teie osavõtust on teatatud näituse kõigis kolmes bülletäänis, kus on ära toodud ka Eesti Posti näitusele pühendatud eritempel, teile oli eraldatud müügistend ja reserveeritud hotell. Nii tsiviliseeritud maailmas ei käituta.”

Eesti Posti pressiesindaja Inge Rumessen andis loobumist põhjendades segase vastuse. “Kuna Eesti Posti tütarettevõte Eesti Postmark osaleb aastas keskmiselt seitsmel messil, siis sisemiste ressursside optimeerimise tulemusel tekkis vajadus messi külastamise vajalikkus ümber hinnata ning seekord mitte osaleda,” ütles ta.

Küsimustele, miks Eesti Post otsustas osalemisest loobuda viimasel minutil, kes sellise korralduse andis ja kuidas ettevõte kavatseb sakslaste ees tekitatud piinliku juhtumi pärast vabandada, keeldus pressiesindaja vastamast.

23.–25. maini toimunud esinduslikul näitusel osalesid Saksamaa, ·veitsi, Soome, Rootsi, Taani, Norra, Islandi, Ahvenamaa, Fääri saarte ja Gröönimaa postiadministratsioonid.

Mare Balticumi marginäituse algatas 1993. aastal Eesti, üks peakorraldaja oli toona Eesti Post. Hiljem on näitust korraldatud Ahvenamaal ja Rootsis.

Eile olid näituse tarbeks valmistatud värvitrükis brošüürid kuhjas Tallinnas postimajas. Saksa turule mõeldud trükises on ka kupong Eesti markide ja muu filatelistliku toodangu tellimiseks.

Saksamaal on Eesti postmargid populaarsed ja tegutseb isegi meie postmarkide kogujate selts.