Kokku teenivad kolm raudteefirma juhtfiguuri preemiat ja lahkumiskompensatsiooni ligi 3,6 miljonit krooni.

Juhatuse liikme Vahur Karnioli 34 000-kroonine kuupalk teeb talle erastamispreemiaks 408 000 krooni, teisele juhatuse liikmele Kaido Simmermannile määrati preemiat koguni 15 kuu tasu ulatuses ehk 750 000 krooni.

Lisaks preemiatele võimaldavad mullu sügisel uuendatud töölepingud juhatuse liikmetele lahkumiskompensatsiooni samuti aastapalga jagu. Juchnewitschi aastapalk on 780 000, Simmermannil 600 000 ning Karniolil 408 000 krooni. Aastapalk sisaldab põhipalka ja juhatuse tasu.

“Mai lõpus otsustas nõukogu, et seoses erastamise eduka korraldamisega tuleks määrata juhatuse liikmetele erastamispreemia,” rääkis Eesti Raudtee kommunikatsioonidirektor Andrus Kuusmann. “Juhatusel on hea meel, et omanik on nende tööd nii kõrgelt hinnanud. Tegime head tööd erastamise nimel, probleeme pole olnud.” Erastamispreemiad lõplikult fikseerinud protokoll kirjutati alles eile alla.

Juchnewitsch, Simmermann ja Karniol saavad hiigelpreemia kätte aktsiate üleminekul või igal juhul enne 31. augustit.

Erastamisautoriteet Väino Sarnet ütles, et erastamispreemiate maksmine on nõukogu määrata. “Erastamisagentuur ei ole kunagi sellekohast initsiatiivi avaldanud, aga ka mitte vastu vaielnud,” lisas Sarnet. “Erastamispreemia ideoloogia tuleneb sellest, et see aitab ära hoida probleeme.”