Kaitseväe teavitusteenistuse ülem kapten Peeter Tali märkis, et BaltSqn-10 kuulub Taani pataljoni koosseisu. 22 mehest koosnev EstPatrol-10 koos karabinjeeridega saadetakse Tali sõnul Pristinasse juunis.

Juba veebruari lõpuks või märtsi alguseks peaks vahetuma Afganistani saadetav kuuest mehest koosnev demineerijate rühm.

Valitsus toetas eile Eesti kaitseväelaste missiooni pikendamist Kuveidis, Kataris, Bahreinis ja Iraagis ühe aasta võrra ehk järgmise aasta 20. juunini. Tänavu juunis peaks missioonile minema 32 kaitseväelasest koosnev kergjalaväerühm Est-pla-9 ning 13-liikmeline kauba-käitlusmeeskond Cargoteam-3. Enne peab aga otsuse heaks kiitma ka riigikogu.

Augustis Kosovosse saadetav 98 mehest koosnev kompanii pole siiski kõige suurem, mis Eestist missioonile on saadetud. “Kõige suurem Eesti missiooniüksus oli väljas aastatel 1996–1997. See oli Unifili koosseisus olev EstCoy kompanii, mis koosnes 140 mehest. “Tegu oli kuus kuud Liibanonis teeninud ÜRO missiooniga,” märkis Tali.

Parlamendi otsus Kosovosse saadetava missiooni kohta kehtib detsembrini 2005 ja sinna on korraga lubatud saata kuni 150 kaitseväelast.

Otsus võeti vastu 11. detsembril 2002. “Parlamendi otsus on olemas ka Afganistani missiooni kohta,” ütles Tali.