Eesti suurim küttegraanulite tootja Graanul Invest ei piirdunud pahameele avaldamisega, vaid loobus eelmisel nädalal Imaverre kavandatud 27 miljoni euro suuruse maksumusega tehase laiendamise ja koostootmisjaama ehitamise projektist. „Eelmisel nädalal ütlesime Eleringile ära 700 000 eurot maksva elektriliitumise väljaehitamisest, sest Eestis loodud ebastabiilses keskkonnas pole õige tööstusettevõtet ehitama hakata,” teatas ettevõtte juht Raul Kirjanen.

Investeeringute peatamist kinnitas samuti Fortum Eesti, kes kütab taastuvenergia katlamajadega nii Tartut kui ka Pärnut. „Me ehitame praegu koostootmisjaamu Lätis ja Leedus, kuid mitte Eestis,” selgitas ettevõtte juhatuse esimees Margo Külaots. „Eestisse võiksime rajada veel ligi 40 miljoni eurose maksumusega koostootmisjaama, kuid me ei saa riigi poliitikat usaldada.”

Majanduskomisjoni esimees Kaja Kallas süüdistas tekkinud vastuoludes majandusministeeriumi. „Olukord läks segaseks, sest ministeerium on oma seisukohti sageli muutnud,” rääkis Kallas. „Ministeerium väitis, et nende esitatud ettepanekud ei riku seniste tootjate õigusliku ootuse printsiipi ega too kaasa hilisemaid kohtuvaidlusi, kuid nüüd, pärast hääletust komisjonis on läinud teisiti.”