Eesti Telefon tellis audiitorfirmalt Deloitte&Touche eksperthinnangu, mis määras firma kulude põhjal arvestatuna kuutasuks digitaalliini eratarbijale 147 krooni. “Leidsime, et hetkel ei ole siiski võimalik kuutasu sellele tasemele viia ning otsustasime pigem vähendada kasumlikkust,“ lausus Eesti Telefoni juhatuse liige Ahto Orav, lisades, et hinnatõusuta pole võimalik jätkata.

TELE2 juhatuse esimees Ivar Lukk ütles, et ei oska kommenteerida Eesti Telefoni kulupõhist kuutasu hinda, kuna selle arvutuse metoodikat ja andmeid on hoitud ärisaladusena varju all. “Küll aga on selge, et tegemist on selge hinnatõusuga, mis otseselt mõjutab nii tarbijaid kui ka turgu tervikuna,” lausus ta.

Ahto Orava sõnul on ettevõte sideametiga uued hinnad kinnitanud.

Sideameti peadirektor Jüri Jõema aga nentis, et amet sai Eesti Telefoni taotluse alles eile koos audiitori hinnangutega.

“Meil läheb selle läbivaatamiseks vähemalt kaks nädalat. Enne seda ei saa ma kommenteerida hinda, mille Eesti Telefon on välja öelnud,” ütles Jõema.

Seaduse järgi peab Eesti Telefon oma hinnad kooskõlastama sideametiga kuu enne uute hindade rakendamist. Juhul, kui sideamet ei kinnita Eesti Telefoni pakutud hindu, ei saa ettevõte neid ka 1. jaanuarist rakendada. Ka näiteks 10. detsembril antud kooskõlastus võib hindade rakendamist edasi lükata.

Eesti Telefoni uued paketid

Klientl saab valida kolme paketi vahel:

Kodupakett Äripakett Plusspakett

Kõne tavatelefonile

normaalaeg 0,34 0,28 0,20

soodusaeg 0,28 0,28 0,15

öösel 0,14 0,28 0,10

Kõne mobiiltelefonile

EMT 3,30 3,30 2,65

Radiolinja 3,90 3,90 2,90

Tele2 4,45 4,45 3,70