Järgmisel aastal on koolidel valida, kas hakata õpetama eesti keeles ühiskonnaõpetust või
muusikaõpetust, vahendas Aktuaalne kaamera.

Need koolid, kes valivad järgmisel aastal muusikaõpetuse, peavad ülejärgmisel aastal hakkama õpetama eesti keeles ühiskonnaõpetust. Kolme aasta pärast tuleb vene gümnaasiumidel hakata õpetama eesti keeles ajalugu ning aasta hiljem geograafiat, kirjutab ETV24.

Nelja aasta pärast hakkavad venekeelsed gümnaasiumid eesti keeles õpetama 60% ulatuses.

"Riik kehtestab igal aastal ühe aine, kus õppetöö peab üle minema eesti keelele," ütles haridusminister Tõnis Lukas. "Ülejäänud ainete valik on vaba. Koolid võivad arvestada oma kallakuga või sellega, mis aine õpetajaid nad eestikeelsele õppele hankida saavad."

"Õpetajate probleem ei ole terav, kuid on olemas," ütles Tallinna Vene gümnaasiumi direktor Vjatšeslav Gusarov. Kooli tuleb vähe noori õpetajaid. Ei tea, kui palju aitab kaasa projekt nimetusega Noored Kooli. Paarikümne õpetaja tulek ei ole piisav. Õpetajad on eakad ning hakkavad pensionile jääma."

Tapa Vene gümnaasium on lahendanud olukorra näiteks nii, et on kutsunud tunde andma õpetajaid Eesti gümnaasiumist. Haridusminister Tõnis Lukas ütles, et lisaks sellele, et Eesti koolidest lähevad õpetajad Vene koolidesse, toimub ka Vene koolide õpetajate ümberõpe.

"Gümnaasiumide arv hakkab lähiajal niikuinii kahanema - nii Vene kui Eesti gümnaasiumide arv," ütles Lukas. "Eks siis saab neid jõude ühendada. Ma usun, et me samm-sammult saame hakkama."

Viimase kuue aasta jooksul on õpilaste arv vene õppekeelega gümnaasiumiastmes vähenenud viiendiku võrra.