Aro sõnul on tänase seisuga tuvastatud 186 juhtumit, millest pooled on nakatunud teistes riikides ja pooled riigisiseselt, teatas riigikogu pressitalitus.

Toimub ka pidev gripiseire, mille alusel tehakse otsused haiguse leviku tõkestamiseks. Tervisekaitseinspektsioon on alustanud ulatuslikku teavituskampaaniat, töötanud välja juhised tegutsemiseks haiguse leviku laienemisel, samuti on tõstetud laboratoorsete uuringute võimekust.

Tervisekaitseinspektsiooni epidemioloogianõunik Kuulo Kutsar selgitas, et meil ole uue gripi pandeemiat. „Meil on seni tegu ühtse ja hooajalise gripiga,“ märkis ta. Tervishoiuameti peadirektor Üllar Kaljumäe kinnitusel on riigil olemas tegevuskava tervishoiu hädaolukorras tegutsemiseks. Samuti on saadud täiendavad lisavahendid, kui toimub haigusjuhtumite arvu suurenemine. Suurendatud on haiglate valmisolekut laiendamaks hospitaliseerimisvõimalusi.

Sotsiaalministeeriumi kinnitusel on astutud otsustavad sammud vastava vaktsiini saamiseks ning selle laekumisel vaktsineeritakse kõigepealt riskirühmadesse kuuluvad inimesed.