Eestlaste GameFounders on maailmas kolmas ja Euroopas esimene mängude kiirendi, mis õpetab mänguloojatele, kuidas raha teenida ja toodet turustada. Arendusprotsess on pikk – esialgu on tegemist kaheaastase projektiga.

GameFoundersi looja Kadri Ugandi sõnul on mängutööstus praegu kõige tulusam investeerimisvaldkond. „Mängudes on viimased kolm aastat rohkem raha kui filmides. See valdkond areneb hästi kiiresti. See tööstus on põnev, kergesti seletatav ja seda on kerge tegema hakata. Vajalikud on käed, ajud ja arvuti,” lausus Ugand.

Tihe konkurss

Eesti mängukiirendis on praegu 74 mentorit üle maailma, sealhulgas Facebooki, Zynga ja BlackBerry esindajad. Kaasatud on ka Creative Mobile kui praegu Eesti kõige tuntum mängutootja. Programmi kandideeris 122 meeskonda 42 riigist. Vastu võeti kuus iduettevõtet Itaaliast, Argentinast, Leedust, Hollandist, Ungarist ja Eestist. Kiirendi pakub alustavale ettevõttele võimaluse mentorite toel rutem jalad alla saada. „Nad istuvad siin poole ööni. Kiirendi võlu on selles, et võtame inimesed oma keskkonnast välja. Neil ei ole sõpru, perekonda ega mingeid kohustusi. Hommikul kaheksast on esimesed kohal ja jätkavad keskööni,” kirjeldas Ugand tööprotsessi Mustamäel Startup Inkubaatori kontoris.