Rahandusminister Ivari Padar ütleb, et riik iga hinna eest praegu müüginimekirjas olevatest majadest ei loobu. Valitsus on praegu välja valinud potentsiaalsed kinnistud, mida müüki lasta. Lõplikku nimekirja pole.  RKASi juhatus vaatab iga objekti enne müüki laskmist veel üle ja otsustab, kas selle müümine on  majanduslikult ka põhjendatud, vahendas ETV24 "Aktuaalset kaamerat".

Endise Pärnu vangla hoone müügiga tegeles umbes aasta Kinnisvaraekspert. Seda üritati müüa nii enampakkumisel kui ka vabas müügis, aga ostjat ei leitud. Nüüd on Pärnu vangla üks nendest kinnistutest, millega üritatakse eelarveauku täita. Kokku loodab riik saada kinnisvara müügist sel aastal 305 miljonit krooni.

Riigil on plaanis maha müüa ka Tallinnas Lõkke tänav 4 kinnistu. Selles majas asuvad praegu registrite ja infosüsteemi keskus, konkurentsiamet, töötukassa ning maksu- ja tolliamet. Üürilepingud jäävad kehtima. Samuti läheb müüki Pagari 1 maja, mis seisab pooltühjana.

Baltic Property Trust Eesti tegevjuhi Indrek Hääle sõnul on kinnisvaraarendajate jaoks ehk paar huvitavat objekti. "Mõni võiks minna erakätesse ja üks neist kindlasti on Pagari tänava hoone, mis võiks olla huvitav korteriarendusobjekt. Kuid ülejäänud hoonetele ma tõesti ei suudaks leida seda teist kasutusotstarvet. Vaadates meid kui fondi esindajaid, siis julgeks kindlasti öelda, et meil ei ole ühegi sellise objekti vastu huvi," ütles Hääl.

Skanska EMV juhatuse esimees Olle Horm ütles, et hetkel investeeritakse peamiselt kaubanduslikku kinnisvarasse. "Ehitatakse kaubanduskeskusi, tehaseid ja ladusid. Seal on see, kus on loogiline müüa. Aga praegusel hetkel müüa kinnisvara, mis on mõeldud korterite arendamiseks, on küll kõige ebasoodsam," arvas Horm.

Rahandusminister Ivari Padar ütles, et võileivahinna eest kinnistuid maha ei müüda. "Me oleme võtnud realiseerimishinnaks ekspertide hinnangu. Poliitikud ei ole oma näppu siia vahele ajanud ega ilusamaks teinud. On selge, et kui situatsioon on väga halb, siis on kindel, et RKAS ei saagi teha selliseid müüke ega otsuseid, mis oleks selle ettevõtte majandustegevusele kahjulikud. Nii et sellist sundust ei ole."