Seitse aastat Delfit juhtinud Mart Puki arvamust mööda suletakse järgmisena portaal Kalev.ee, seejärel ei pea ilmselt vastu ka telekanal Kalev. „Nad kulutavad metsikult raha, aga sisse ei too midagi,“ põhjendas Pukk.

Kalev.ee lõpetab Puki hinnangul töö suveks, telekanal peab vastu ehk veidi kauem. „Ilmselt hoitakse seda kui kroonijuveeli kõige kauem, aga lõpuks läheb ka see, sest ka see on väga nišiväljaanne.“

Puki hinnangul tegi Kruuda oma hinge vaakuvate ajakirjade sulgemisega õige otsuse ja peaks samamoodi talitama ka portaali ja telekanali puhul. „Kõige mõttekam oleks kohe lõpetada ja öelda, et vabandust, läks kehvasti,“ ütles Pukk.

Kruuda ajakirjanikke mujale tööle ei võeta

Puki sõnul oli Kruuda ajakirjanikevalik kehv ja peagi töötuks jäävatel sulerüütlitel ei ole lootust leida endale tööd mõnes muus ajakirjandusväljaandes. „Enamus neist peab mõtlema toiduainete kaupluse müüja elukutse peale, kuna seal väga tugevaid tegijaid ei olnud,“ sõnas Mart Pukk.

Kui Kalev.ee portaali töö lakkab, siis seal töötavatel ajakirjanikel oleks Puki sõnul eriti raske uut kirjutamistööd saada. „Selle portaali esimesed väljaastumised näitasid, et nad on keskerakonnameelsed. Ükski tippklassi ajakirjanik ei tahtnud end sellesse segada, sest oli teada, et kui midagi juhtub, siis mujale ajakirjandusse tagasi on raske saada.“

Läbikukkumiseni viis Kruuda lootus kestvale majanduskasvule

Mart Puki hinnangul said Oliver Kruuda meediavead alguse sellest, et ta lootis oma teiste ettevõtete müügist saada piisavalt head raha, et meediaväljaannetesse mitme aasta jooksul raha sisse pumbata.

„Ta lootis pikaajalise plaani peale ega tahtnud kolme aasta jooksul kasumit saada. Tal ei olnud portaalis isegi müügiosakonda,“ selgitas Pukk. „Ta arvestas majanduse jätkuva tõusuga. See oli tema õnnetus.“

„Ajakirjad olid ka väga nišitooted ja sealne reklaam oli ainult teiste oma ajakirjade reklaam. Müügiosakond oli ilmselt väga nõrk,“ lisas ta.