Liivalaia ja Imanta tänava üheksakorruseliste majade vahele plaanib linn rajada sõidutee, et vähendada Juhkentali tänava liikluskoormust. Kohalike elanike eestkõneleja Ave Sillaste ütles, et eelkõige ei mõista ta seda, miks arvestatakse rohkem suvalisi autojuhte kui kohalikke elanikke. “Liiklus on Juhkentali tänaval täpselt samasugune kui mujalgi linnas ning seega on arusaamatu, miks peab selle pärast inimeste koduhoovi suure tee ehitama.”

Mitme teise elaniku arvates on Juhkentali liiklus mõnel päeval väga väike ning võimaldab koeragagi rahulikult üle tee jalutada.

Sillaste sõnul ei osanud kohalikud 2002. aastal, mil detailplaneeringut tehti, tee ehitamise vastu meelt avaldada, sest kavandavatest plaanidest ei olnud nad teadlikud. “Tollal oli avalikul arutelul kohal kolm inimest, kelle vastuseis kiirelt tagasi lükati ning asi vaikselt ära otsustati,” ütles Sillaste.

Sellel nädalal on elanikud asunud koguma aga allkirju tee ehitamise vastu. “Kui Levada krundi 2002. aasta detailplaneeringut muudetakse, siis peaks ka Juhkentali tee laienduse selle projekti raames uuesti üle vaatama,” arvas Sillaste. Naise sõnul kannataks uue tee tõttu ligi 400 kohalikku korterielanikku.

Probleem laste mängumaaga

Muret tundev elanik Ülari Tiits selgitas, et uue rajatava tee tagajärjel elaksid pered pidevas müras. “Inimesed on siiski harjunud, et on olemas rahulik sisehoov, kus lapsed saavad mängida.” Tiits nõustus, et Juhkentali tänav on äärmiselt kitsas ning vajaks paremat lahendust.

2002. aasta detailplaneeringuga ei peetud Imanta tänava mürataseme tõusu ja õhu kvaliteedi halvenemist aga nõnda suureks, et plaane muuta. Planeeringus on ette nähtud küll müratõkked, kuid Liivalaia ja Imanta tänava inimesed peavad seda kasutuks lahenduseks.

Tallinna kesklinna linnakeskkonna asejuhataja Katri-Liis Kinks ütles, et ta on kursis sellega, et kohalikud elanikud kavatsevad tulla neljapäeval avalikule arutelule, kus arutatakse Olümpia hotelli vastas oleva Levada krundi detailplaneeringut. “Tegelikult on volikogu otsusega 2003. aastal Juhkentali tänava läbimurre juba heaks kiidetud ning ei kuulu enam Levada krundi eskiisprojekti ning arutluse alla.”

Tallinna linnavalitsuses ei leidunud kollektiivpuhkuse tõttu aga kedagi, kes oleks osanud olukorda kommenteerida.