Elisa Eesti esindaja Marika Raiski sõnul soovis sidefirma, et Seanet Maritime Communications AB alandaks rändlusteenuse hindu ja ka Soome lahel saaks pakkuda niinimetatud eurohinda. "Seanet ei olnud nõus hinda alla tooma ning seetõttu ei paku Elisa alates eilsest Viking Line'i laeval Seaneti teenust," lausus ta.

Seaneti võrgus maksis Elisa klientidele kõne vastuvõtt 15,25 krooni ning kõne tegemine 20,75 krooni minut. Ühe lühisõnumi saatmise hind oli 7,32 krooni. Võrdluseks - vastuvõetav kõne Soomes maksab Elisa klientidele 3,55 krooni ning Elisa Soome operaatori võrgus 2,23 krooni. Väljahelistamine maksab 8,03 krooni minut. Lühisõnumi hind on 2,03 krooni.

Raiski sõnul võib Elisa klient satelliitsideteenust jätkuvalt kasutada mõnes teises Euroopa piirkonnas, mistõttu firma kodulehel ka vastav hinnakiri üleval on. Kuid Soome lahel otsustati Seaneti võimalusest loobuda, kuna mitmetel klientidel on automaatselt Seaneti võrku sattudes tulnud halva üllatusena silmitsi seista ülikrõbedate arvetega.

Tehnilise Järelevalve Amet tegi läinud reedel Viking Line'i Tallinna ja Helsingi liinil kurseerival XPRS-il kontrollmõõtmised ning teatas nende põhjal, et satelliitside lülitatakse sadamast lahkudes liiga vara sisse. See tähendab, et automaatselt tugevaima signaaliga võrku valiv mobiiltelefon võib otsustada kallima satelliitside kasuks ka kohas, kus tegelikult on olemas veel Eesti või Soome mobiilioperaatori levi.

Tallinna ja Helsingi vahelise meretee 2,5 tunniga läbival Vikingn Line'i laeval XPRS saavad nüüdsest Seaneti võrgus helistada vaid EMT kliendid. EMT klientidel on nii tehtava kui vastuvõetava kõne minuti hind 18,35 krooni. SMS-i saatmine maksab 6,48 krooni. Mõlemas võrgus on lühisõnumi vastuvõtmine tasuta.