Loomad pääsesid valla tänu reedesele suurele lumemöllule, mis terve Eestimaa elu pahupidi pööras. Ootamatult maha sadanud märg lumi murdis ilveste aediku puu, nii et äkitselt ei hoidnud neid enam miski tagasi. Reedel oli loomapark seetõttu külastajatele suletud.

Metsakiisu, kes tagasi tuli, tegi seda omal vabal tahtel. „Ta oli ise öösel püüniskasti tulnud, igati rahulikult. Oli hommikuni seal, siis lasime oma aedikusse tagasi,” rääkis RMK Elistvere loomapargi juht Sirje Saul. Sauli sõnul märkas tema kolleeg nädalavahetusel öösel metsas ilveseid otsides kaugelt ka teist kahte, kelle silmad pimedusest igatsevalt piidlesid. Saul ütles, et loomapargis sündinud ja seal üles kasvanud loomad on praegu ilmselt hämmingus ja veidi ehmunud, kuid ühtlasi põnevil uutest väljavaadetest ja aistingutest. „Me ei taha neid hirmutada, proovime nad lihtsalt tagasi meelitada,” sõnas Saul.

Kohe esimesel ilveste kadumise järgsel ööl pandi metsa üles püünised ja nende kõrvale lihatükke. Päeval nähti lumel ilveste jalajälgi ja eile õhtul paigutati püünised jälle vastavalt sinna, kus oli jalajälgi näha. Ilvesed ei ole loomapargist eriti kaugele läinud ja viibivad siiani umbes kilomeetri raadiuses loomapargi lähedal metsas.