Kiili
Kiili vallavanem Vambo Kaal ütles Päevaleht Online`ile, et nemad piiranguga kaasa ei lähe ja soovitas inimestele kange õlle joomist, et nad õpiks alkoholi tarbima.

Kuusalu
Kuusalu vallas on müügipiirang kella 22-st õhtul kuni 8-ni hommikul ja seda nad muuta ei kavatse. Kuusalu abivallavanem märkis, et see pole õige viis noorte joomisega võidelda.

Aegviidu
Aegviidu vallavanem Tõnis Väli ütles, et nemad piirangut ei toeta. Poed suletakse seal kell 21 ja kõrvalt Tapa vallast saab alkoholi piiranguta.

„Soovisin isegi minna eile õhtul kell veerand kümme õlut ostma, kuid poed olid kinni. Ma ei tahtnud hakata ka Tapa valda kihutama. Kerget alkoholi võiks saada piiranguta igal juhul,“ lisas Väli.

Kõue
Kõue vallast öeldi, et nemad alkoholi müüki keelama ei hakka, kuna naabervallas piirangut ei ole. Samuti pole selleks tegelikult vajadust, kuna vallas olevad kaks poodi suletakse kell 20.

Saku
Saku vallavolikogu esimees Aare Järvelaid ütles Päevaleht Online`ile, et nemad praegu Lootsmanni ettepanekuga kaasa ei lähe. Saku vallas on alkoholimüügipiirang kella 22-st õhtul kella 9-ni hommikul.

„Idee iseenesest on hea, alkohol ei pea olema kättesaadav 24 tundi päevas. Meie seisukoht on, et piirangud peaksid olema üleriigilised, mitte omavalitsuste kaupa. Sellisel juhul need ei tööta,“ märkis Järvelaid.

Harku
Alkoholimüüki ei kavatse piirata ka Harku vald. Vallavolikogu esimees Allan Kiil ütles, et Harkus on piirangud erinevad piirkonniti – kui üldiselt pole vallas piiranguid kehtestatud, siis näiteks Tabasalus ei saa alkoholi osta kella 23-st õhtul. Põhjuseks on see, et seal liigub rohkem inimesi.

Keila
Keila linnapea Tanel Mõistus ütles Päevaleht Online`ile, et tõenäoliselt nemad maavanema ettepanekuga kaasa ei lähe - seda eriti põhjusel, et linnapiiril asub Statoili bensiinijaam, mis jääb juba Harku valda.

„Keeldu pole mõtet kehtestada, kui ühel pool teed saab alkoholi osta ja teisel pool mitte,“ märkis Mõistus.

Mõistuse sõnul on Keila linnavalitsus müügiküsimust palju arutanud ja leiab, et probleem pole mitte alkoholimüügis, vaid selle liigses tarvitamises. Lootsmanni otsus tundub linnapea hinnangul populistlik. Tema sõnul tuleks ennem tegeleda olemasolevate seadustega nagu müügikeeld alaealistele ja seejärel hakata uusi piiranguid kehtestama.

Samuti pole Mõistuse sõnul märgata olnud alkoturismi kasvu pärast Tallinnas ja mõnedes valdades kehtestatud piiranguid.

Vasalemma
Vasalemma valla haridus- ja sotsiaalteenuste osakonna juhataja Siiri Tibbing ütles, et nende vallas on alkoholimüük piiratud kella 23-st 8-ni ja varasemat õhtust piirangut vallavolikogu kehtestada ei kavatse. Põhjenduseks tõi Tibbing välja, et nende poed on sellise kellaajani lahti ja vastasel juhul tuleks hakata poode varem sulgema.

Padise
Padise vallavanem Leemet Vaikmaa ütles Päevaleht Online`ile, et neil pole alkoholimüüki vaja piirata, kuna vallas on ainult üks pood tund aega kauem ehk kella 21-ni lahti. Öist müüki pole tema sõnul nende vallas kunagi olnud.

Nissi
Kahtleval seisukohal on Nissi vald. Vallavanem Heiki Pajur märkis, et küsimust on juba korra arutatud ja see tekitas laiaulatusliku vaidluse. Kogu asjal on tema sõnul poliitiline maik juures, mistõttu ta midagi kindlat öelda ei julgenud. Otsus peaks tulema septembris.

Saue
Saue vallavanem Mati Tartu sõnul pani nende volikogu küsimuse päevakorda ja otsus võetakse vastu järgmisel neljapäeval. Tartu arvas, et Saue vallas kehtestatakse piirang kella 20-st õhtul kella 8-ni hommikul.

Kose
Kose vallas on alkoholimüügi keeld kella 20-st olemas ja selle edasise saatuse otsustab volikogu järgmisel nädalal, kui on ära kuulanud piirangu kehtestamise plussid ja miinused.

Raasiku
Raasiku vallavanem Andre Sepp ütles, et nemad lähevad piiranguga kaasa igal juhul.

„Pärast alkoholimüügi keeldu pole viimase kahe kuu jooksul vallas nähtud sihitult jalutavaid alkoholipudelitega noori,“ märkis Sepp.

Varem oli Raasiku vallas müügipiirang kella 22-st õhtul kella 8-ni hommikul.

Anija
Vallas on olemas tähtajatu piirang ja seda muuta ei kavatseta.

Jõelähtme
Alkoholimüügi piirang kella 20-st 8-ni on vallas hetkel olemas. Mis sellest edasi saab, otsustab vallavolikogu pärast 30. augustit.