Linnavolikogu hakkab läbirääkimistega otsima endisele Pärli kohvikule, praegusele köögikaupade poele vanalinnas Pika ja Nunne tänaval pikaajalist üürnikku.

Viimastel aastatel on kunagine vanemapoolse linnarahva kooskäimiskoht Pärl köögitarvete kaupluse ja toidupoe päralt. Praeguse plaani järgi soovib linn välja üürida 569 ruutmeetrit pinda, keldrikorruse äriruumide üüri alghind on 60 krooni, esimese korruse äriruumidel 200 krooni ruutmeetri eest.

Pikk 1/Nunne 2/Lai 2 ja Pikk 3 äriruumide kasutusotstarbeks tuleks volikogu otsuse eelnõu järgi toitlustus-, kaubandus- või teenindus. Huviline peab olema valmis kahe aasta jooksul maja kuue miljoni krooni eest remontima. Linn soovib leida senise kahe üürniku asemel ühe kasutaja.

Kaks äri üürivad

Kesklinna valitsuse rendipindade osakonna peaspetsialist Ellen Linnase sõnul üürivad praegu ruume kolmekuuliste ajutiste lepingute alusel toidupoodi pidav osaühing Kolmjalg ja Kiika Kööki poe omanik osaühing Köögikaubad. “Enne olid seal Olevi-mäe Kokad, andsime lihtsalt üürile, et ruumid ei seisaks tühjalt,” ütles Linnas.

Ruumide pikaks üürile andmist toetanud linnavarakomisjonis jäi ainsana erapooletuks kesklinna halduskogu liige Tiina Mägi. “Ma tõesti ei tea, mis on selle taga,” ütles ta. “Kui selle taga on mingi väga hea tegevus-plaan – why not.”

Samas oleks Mägi hinnangul mõistlik ära oodata kaks aasta lõpus valmivat raamdokumenti – kesklinna ja vanalinna arengukava. “See on väga palju võimalusi pakkuv koht ja üks väheseid pindu linna omanduses, tuleks vaadata kaugemat perspektiivi,” soovitas ta.

Rendipindade osakonna juhataja Marju Kübar ütles, et linnaosa eesmärk on saada maja korda ja toetada ettevõtjat. “Kui linnaosa teeb avaliku enampakkumise, saame üürilepingu sõl-mida ainult viie aasta peale, aga see ei anna ettevõtjale kindlustunnet, kui tal tuleb investeeringuid teha.“

Kolmjala kaasomanik Luule Seifulleni sõnul otsustab firma pärast tingimuste selgumist, kas osaleda üürikonkursil. Kiika Kööki kaupluse omanik Anne-Pii Saare ütles, et kaheksa aastat neid ruume üürinud äri tahab seal kindlasti jätkata. “Kauplusele on see surm, kui peame

mujale kolima,” leidis ta.