Erakondade rahastamise järelevalve komisjoni arvutuse järgi on see protsent erakonna liikmete üldarvust veelgi väiksem – kõigest 16 protsenti. Nii suur vahe ei tulene ilmselt siiski Reformierakonna soovist valeinfot edastada, vaid sellest, et erakonnaga liitumise aastal on neil uued liikmed ning uue liikme erakonda toonud ja talle esimeseks soovitajaks olnud inimesed liikmemaksu tasumisest vabastatud.

Siiski ajendas see Eesti Päevalehte küsima ka teistelt riigikogus esindatud erakondadelt ülevaadet liikmemaksude tasumise kohta. Kuigi kõigis erakondades makstakse liikmemaksu, jääb maksjate protsent erakonna liikmete üldarvust paraku kõikjal 9 ja 16 vahele. Parteide peasekretärid viitasid, et kuna liikmemaksu makstakse väga erinevalt (näiteks mõni inimene kord aastas, mõni aga iga kuu), siis ei ole peetud eraldi arvestust personaalse liikmemaksu maksmise kohta. Kindel on aga, tunnistasid peasekretärid, et kõik erakonnaliikmed liikmemaksu ei maksa ja see on probleem, millega tuleb tegeleda.

Arvestades erakondade liikmete arvu, kogutulusid ja makstud summat on kõige usinamad liikmemaksu tasujad väikseimas riigikogus esindatud erakonnas – sotsiaaldemokraadide seas. Kui 2009. aastal maksid sotsid liikmemaksu kokku 9352 eurot, mis moodustas erakonna kogutuludest 1,59%, siis 2010. aastal koguti juba 15 160 eurot, mis moodustas kogutuludest 2,6%. Möödunud aastal maksid sotsid liikmemaksu 17 162 eurot, mis moodustas kogutuludest 1,5%. Neist järgmine erakond oli IRL, kus möödunud aastal moodustasid liikmemaksud kogutuludest ühe protsendi. Kõige kehvem oli seis Reformierakonnas 0,6%-ga.