Siseminister Hanno Pevkur ütles Toivo Asmeri Narva viisavaba tsooni ideed kommenteerides, et see on Venemaa käitumist arvestades rumal ning mõeldamatu.

„Arvestades Venemaa tegutsemist Ukrainas, kus jutumärkides viisavaba tsoon tekitati sõjaliselt, on meie esmane ülesanne Eesti piiri tugevdada ja mitte tegeleda uitmõtetega viisavabadusest,” ütles Reformierakonna juhatusse kuuluv Hanno Pevkur. Tema sõnul võib säärane tsoon mõnele huvigrupile küll mingeid võimalusi pakkuda, aga sellest hoolimata ei ole tsooni loomine Venemaa praeguse käitumise tõttu mõeldav. Ta kinnitas, et Asmeri pakutu ei ole kindlasti Reformierakonna positsioon.Ideed kritiseeris ka IRL-i kuuluv Anvar Samost. „Vaadates Venemaa tegevust – mitte ainult viimase aasta jooksul, vaid sisuliselt pea kogu Putini režiimi ajal – peaks igale mõtlevale inimesele olema selge, millist ohtu Eesti riiklusele ja inimeste turvalisusele kujutaks idapiiri äärde 50-kilomeetrise viisavaba, sisuliselt kontrollimatu tsooni loomine,” ütles ta.

Ideed kritiseeris ka IRL-i kuuluv Anvar Samost. „Vaadates Venemaa tegevust – mitte ainult viimase aasta jooksul, vaid sisuliselt pea kogu Putini režiimi ajal – peaks igale mõtlevale inimesele olema selge, millist ohtu Eesti riiklusele ja inimeste turvalisusele kujutaks idapiiri äärde 50-kilomeetrise viisavaba, sisuliselt kontrollimatu tsooni loomine,” ütles ta.