Tammiste ja Stalnuhhin süüdistavad ERR-i skandaalsevõitu uudiste edastamises. „Pahatihti kajastatakse oma kaalult tühiseid skandaalihõngulisi sündmusi, andes neile nii omakorda küsitava poliitilise võimenduse,” seisab kirjas. Näiteks tuuakse vabariigi aastapäeva eelõhtul, 23. veebruaril Narva kultuurimajas toimunud Nõukogude armee aastapäeva tähistamise kajastamine. „Rääkides Venemaa telekanalite mõjust, unustame, et an­tud konkreetsel juhul, nii nagu ka mitmeid kordi varem, tegeleb hal­vustava propagandaga just ETV,” kurjustasid linnaisad.

ERR-i uudistetoimetuse juht Urmet Kook Ida-Viru liidrite kriitikaga ei nõustu. Breiveliga eile kohtunud Koogi sõnul möönis maavanem nüüd ka ise, et eksis oma kirjas mõne faktiga, näiteks süüdistades, et „Aktuaalne kaamera” ei kajastanud 24. veebruari sündmusi Narvas. „Mis puudutab punaveteranide nuppu, siis – kui paarisaja inimese kogunemine on praegu Narva tegelikkus, siis kas ajakirjandus peaks selle maha vaikima? Me ei esitanud seda ei saa­te eesotsas ega pikas mahus, vaid lihtsalt märkisime selle ära enne välisuudiste plokki,” märkis Kook.

Arvamusega, nagu peaks Ida-Virumaad ainult positiivses võtmes esitama, ei ole ERR nõus. „Samas ma leian, et õige on ka see, et Ida-Virumaast rääkides ei kinnistuks meedias stereotüüp, et seal on kõik halvasti. Sel põhjusel on AK uudisekünnis mitmele positiivsele Ida-Viru majandus- ja kultuuriuudisele seatud mõnevõrra madalamale,” sõnas Kook.