„Carmeni” esitamine koostöös Estoniaga oli Pihkva sümfooniaorkestri noore peadirigendi Gennadi Tšernovi idee. Pihkval endal ooperiteater puudub ning mõte oli eestlaste abiga pakkuda linlastele heal tasemel ooperiettekannet, ütles Neeme Kuningas.

Plaanide järgi peaks Georges Bizet’ kuulsat „Carmenit” esitatama 29. ja 30. jaanuaril. Nädal tagasi puhkes aga Pihkva oblasti filharmoonia hoones suur tulekahju. Tulekahjus hävis muu hulgas filharmooniale ostetud uhiuus Steinway klaver, mis oli maksnud 5,2 miljonit rubla (kaks miljonit krooni, 128 000 eurot).

Pihkva oblasti filharmoonia pressiesindaja Inna Zub ütles eile, et ta väga loodab remondi ja koristamise lõpetamist jaanuari lõpuks. Vastasel juhul tuleb koostööprojekt Estoniaga edasi lükata. Mujale ei saa ka kontserti üle viia, sest Pihkvas teist sellist saali ei ole.

Neeme Kuningas aga on optimistlik: „Piltlikult öeldes andsin Tšernovile edasi sõnumi, et meie oleme valmis „Carmenit” tegema kas või küünlavalgel ja alasti.”

Kuninga sõnul sobib „Carmeni” etendamine Estonia plaanidega, sest sama ooper tuleb mais lavale ka Tallinnas. Küll aga jääb ära Peterburis elava eesti pianisti, võrratu Chopini interpreedi Peeter Laulu esinemine, kes pidi esitlema Pihkva uut Steinway klaverit.