Majandusministeeriumi ehitus- ja elamuosakonna juhataja Margus Sarmet, ministeeriumi tellimusel on valminud uuring, kust selgub, et Eestis on 476 pooltühja või tühja kortermaja. Neist umbkaudu pooled oleks mõistlik lammutada ja teine pool rekonstrueerida, et teiste pooltühjade majade elanikud saaksid sinna kokku kolida. Samuti teeb uuring ettepaneku maksta pooltühjadest majadest välja kolivatele inimestele kompensatsiooni tuhat eurot korterilt. Kelle idee oli selline uuring algatada?

Tegu on siiski ehitus- ja elamuosakonna tavapärase töö käigus sündinud ideega, kus järjepidevalt seiratakse elamuvaldkonnas toimuvat. Probleem (tühjad majad – toim) on meile kõigile teada. Paar talve tagasi esines probleeme, kui Ida-Eestis mõnel sellisel majal külmusid keset talve küttetorustikud puruks ja siis oli igavene häda, et kes neid lapib ja milliste vahendite eest. See probleem on meil kogu aeg südames olnud ja nüüd valminud uuring on esimene samm, et selliseid küsimusi lahendama hakata.

Edasi lugedes saab teada, mis on Eestis pooltühjade majade suurimaks probleemiks ja millised on võimalused tondilosside omanikelt korterid kätte saada.