“Telemaja omapära on see, et ta põleb väga hästi, sest igal pool on igasugu kergestisüttivaid juhtmeid ning dekoratsioone,” lausus päästeameti pressiesindaja Priit Laos. Tema sõnul võinuks tuli väga kiiresti levida, kui ETV töötaja poleks seda juhuslikult märganud.

“Õnneks polnud stuudiol ka aknaid ning uksed olid kinni, mistõttu ei saanud tuli tuuletõmbest õhutust,” lisas Laos.

Tallinnas Gonsiori tänavas asuv ETV uudistetoimetuse stuudio süttis põlema kella kahe paiku päeval, kui kärssama läks stuudio tagumises otsas lae all asuv elektrikaabel. Kuna ETV on päästeameti kõrgendatud valve all, sõitsid Lilleküla ja Kesklinna komando tuletõrjujad tuld kustutama viie masinaga.

Kuigi kaablid olid juba leegitsema hakanud, suutsid tuletõrjujad telemaja kolmandal korrusel puhkenud põlengu lokaliseerida paari minutiga.

ETV programmitalituse juht Ilmar Raag lausus, et telemajas paanikat ei tekkinud. “Ainult korrus oli suitsu täis ning soovitasime töötajail välja värskemat õhku minna hingama,” sõnas ta.

Priit Laose sõnul sai tule tõttu kannatada umbes 3- 4 ruutmeetrit stuudiopinda, teletehnika jäi tulest puutumata.

“Tõenäoliselt algas põleng elektrilühisest, kuid uurimistulemuste lõpuni pole ükski põhjus välistatud,” ütles Laos.

ETV uudisteprogrammi juht Andres Kuusk sõnas, et uudisteprogrammi tööd mõjutas põleng vaid niipalju, et vähemalt esmaspäevani tuleb uudistesaadet ”Aktuaalne Kaamera” eetrisse anda ”Terevisiooni” stuudiost.

“Kolimine võttis ainult kaks tundi aega ja uudistetoimetuse töösse see suurt auku ei jätnud,” lausus Kuusk. “Ehmatus oli suurem kui asi väärt.”

Homme kavatseb ETV kokku arvutada põlengu tekitatud kahju ning selgitada, millal saab hakata AK-d vanast stuudiost eetrisse andma. ETV põlengu tõttu suurt kahju ei kannata, kuna stuudio oli kindlustatud.

Eesti vaadatuim telesaade ETV-s

• Eesti vaadatuim telesaade oli oktoobris konkurentsitult Eesti Televisiooni ”Pealtnägija” – 380 000 vaatajat ehk 32,5% auditooriumist.

• Teine oli Kanal 2 ”Politseikroonika” – 277 000 vaatajat ehk 23,7%

• Kolmas ETV uudistesaade ”Aktuaalne kaamera” –

276 000 inimest ehk 23,6%

• ETV telesari ”Õnne 13” ja dokumentaalsari ”Jürgensonid” – võrdselt 218 000 vaatajat ehk 18,7%vaatajaskonnast.

EMOR, BNS