Lauluvõistluse produtsendi Peeter Rebase (pildil) sõnul aitab õnnestunud piletimüük oluliselt kokku hoida maksumaksja raha.

“Kevadel oli eurovisiooni eelarves 65 miljoni, praegu aga vaid 35 miljoni krooni suurune puudujääk. Üks põhjusi on kordaläinud piletimüük,” lausus Rebane.

Ta lisas, et prognooside kohaselt teenivad korraldajad piletimügist kuni 25 miljonit krooni.

“Kuna lauluvõistluse eelarve on tugeva surve all, pidime kohapeal korraldama piletioksjoni ning pingeline eelarve tingis ka just 4500 krooni suuruse pileti alghinna kehtestamise,” selgitas Rebane. Kokku müüdi Eestis toimunud oksjonitel 610 piletit. Kõige kallimalt pileti ostnud pidid lauale laduma ligi 8000 krooni.

Mais Tallinnas toimuva lauluvõistluse 1300 piletit saavad veel ainult välismaalased. “Eestlastel kahjuks enam lõppkontserdi pileteid pole võimalik osta,” ütles Rebane.

Tema sõnul lõppes eestlaste võimalus pääset saada möödunud aasta lõpus toimunud oksjonitega.

Rebane ütles, et välismaalastele müüakse eurovisiooni pileteid 4500 krooni eest ning müügiga tegelevad nii Eesti kui ka mõned välismaised reisibürood.

“Algselt planeerisime, et välismaale läheb müüki 500 piletit, kuid nüüd siis tuleb 800 võrra rohkem,” sõnas Rebane. “Välismaalt on tuntud piletite ostmise vastu väga suurt huvi, näiteks assistendil on sisse seatud suur paks kaust kõikide soovijate andmetega.”

Rebane kinnitas, et piletimüügiga välismaalastele mingit probleemi ei teki. “Probleem on pigem selles, et kellele me lubame müüa ja kellele mitte,” ütles produtsent. Tema sõnul eelistavad korraldajad pileteid müüa eelkõige koostööpartneritele.

Eurovisiooni lõppkontserti pääseb Saku suurhalli vaatama kokku 6400 inimest.