Aegade jooksul on välja kujunenud traditsioon, et ametis oleva presidendi abikaasa on SOS Lasteküla patroon. Selle tava aitas luua proua Helle Meri, keda seob SOS Lastekülaga tänaseni pikaajaline sõprus.

Patrooni peamiseks rolliks on selliste ettevõtmiste algatamine ja toetamine, mille eesmärgiks on laste sotsiaalne abistamine, vanemliku hoolitsuseta lastele suunatud heategevus, samuti peremudeli juurutamine Eesti laste hoolekandes. 

Evelin Ilves külastas Keila SOS lasteküla esimest korda 12. detsembril 2006.aastal koos Ukraina Vabariigi presidendi abikaasa Kateryna Juštšenkoga. Külaskäik leidis aset Ukraina president Viktor Juštšenko ja tema abikaasa Eesti riigivisiidi ajal.

Keila SOS Lasteküla pakub peremudelil põhineva süsteemi alusel turvalist kodu vanemliku hoolitsuseta jäänud lastele. Lasteküla on koduks ligi 70-le lapsele, kes elavad peremajades. Igas majas elab koos SOS-emaga viis kuni seitse last ning bioloogilised õed-vennad kasvavad alati koos.

SOS lasteküla Eesti ühingu ülesandeks on teha kõik endast sõltuv, et algatada programme, mille eesmärgiks on laste sotsiaalne abistamine. Keila SOS Lasteküla kõrval on Ühing alustanud perede tugevdamise programmiga, mille põhimõtteks on toetada lastega perekondi ja kogukondi ning tõsta nende võimekust laste eest hoolitsemisel nii, et lapsed saaksid kasvada hoolivas perekeskkonnas.