Depeche Mode’i Eesti fännklubi president Craig Tislar luges uudist ansambli Eesti kontserdist kolm korda ja ei jäänud ikka uskuma. Lemmikute Eestisse saabumist lubab ta uskuma hakata siis, kui mehed Tartu laululaval seisavad. Umbes kuu aega tagasi sai Craig Depeche Mode’i Eesti kontserdi asjaolusid kajastaval pressikonverentsil pidulikult kontserdi kõige esimese pileti seerianumbriga 00001. Kontserdi alguseni on jäänud täpselt kuu ja selle aja jooksul aitavad nii Craig kui ka kõik ülejäänud 39 DM-i Eesti fännklubi liiget korraldajatel reklaame kleepida ja piletimüüki organiseerida.

“Ootan eelkõige muusikaelamust, mis kontserdil on hoopis teine kui makki kuulates,” räägib Craig Tislar. “Mehi laval tegutsemas näha on omaette elamus, sest Dave Gahan on ju vana ‰õumees.”

Pärast Tartu kontserti tahab siinne fännklubi Tartus asjakohase after-party korraldada. Peopaik on aga veel lahtine. Küll on kindel, et toimub soojenduspidu, see leiab aset augusti eelviimasel nädalavahetusel Saaremaal.

Kolmepäevase laagri jooksul lubab Tislar saarel korraldada karaoket Depeche Mode’i laulude järgi ja viktoriini ansambli kohta.

Depeche Mode’i Eesti fännklubi on üks aktiivsemaid, tal on oma internetileheküljed, spetsiaalne ajakiri ja mitmeid põnevaid üritusi. Presidendi ülesanne on kõike koordineerida. “Mina pean toimuva kohta infot andma ja üritusi korraldama, ruume ja tehnikat organiseerima,” selgitab Tislar oma ülesandeid. Lisaks koosviibimiste organiseerimisele toimetab ta klubi ajakirja Devotee, milles kajastatakse kõiki Depeche Mode’i tegemisi ning kirjutatakse ka teistest elektronmuusika ansamblitest.

Depeche Mode’i Eesti fännklubi on kuus aastat vana – see tuli esimest korda kokku 1992. aasta novembris Craig Tislari õhutusel, kes ise elab Paides ja teenib leiba arvutiõpetajana. Klubi algusaegadel registreeris end liikmeks umbes 20 inimest, tänaseks on liikmeid umbes 40. “Kui ansamblil olid vaikuseperioodid, siis liikmeid eriti juurde ei tulnud,” meenutab Tislar. “Nüüd on huvi kasvanud ja seda mitte ainult kontserdi, vaid ka uue plaadi pärast.”

Fännklubi üritustel käib lisaks klubiliikmetele veel inimesi, kes naudivad Depeche Mode’i muusikat. Põhilistel sellistel klubiüritustel tantsitakse ja sõnavõtte on üpris vähe, sest kõik liikmed suhtlevad ka väljaspool klubi kokkutulekuid ning pidudel lihtsalt tantsitakse ja kuulatakse muusikat.

Eesti fännklubi käib tihedalt läbi Läti Depeche’i-fännidega, kes käivad siinmail klubiüritustel. Craig Tislar kavatseb ka ise lõunanaabritele külla minna, kuid seni pole see veel teoks saanud. Siinne president peab selle põhjuseks lätlaste ürituse liiga harva toimumist.

Ametlikku informatsiooni ansambli kohta saavad siinsed fännid Inglismaalt, kus tegutseb Depeche Mode’i ametlik fännklubi. Saareriigist saadetakse siia ansambli ametlikku ajakirja, mis on mõeldud klubiliikmetele ning annab ansambli kohta kõige õigemat ja värskemat informatsiooni.

Craig Tislar sai Depeche Mode’i pisiku külge aastal 1989, kui koolikaaslased lindistasid ansambli muusikat. Tänaseks on Craigil olemas kõik Depeche Mode’i helikandjad, ainult mõned miksitud lugude variandid on vajaka.