Eesti pressifotograafide liidu juhatuse liige ja ürituse üks eestvedaja Raigo Pajula ütles enne üritust välja, et kui tuleb alla tuhande foto, siis on läbikukkumine ja ta kolib ära. „Aga praeguse osavõtnute arvuga olen ma rahul,” ütles ta.

Pajula rõhutas, et tegemist pole pelgalt 7609 fotoga, vaid iga pildi taga on inimene. Neid inimesi, kes tegelikult sellel päeval pildistas või üritusest muud moodi osa sai, oli tunduvalt rohkem. Oli ju palju ka neid, kes olid kutsunud kokku oma sugulased, maja-või külarahva, kogukonna. See oli omaette ettevõtmine, kõik nad sätiti kenasti pildile ning jäädi siis kell käes seda õiget — 13.00–13.01 — nupulevajutamise hetke ootama.

Kodulehe kontakte oli nädal peale üritust umbes 40 000 ning eriti tore on, et kokku käidi kodulehte vaatamas 73-st erinevast riigist. Eksootilisemad kohad olid Alžeeria, Vietnam, Austraalia, USA.

Kellaaeg ei seganud

Korraldajatega võtsid ühendust ka inimesed, kes kurtsid, et aparaatidel on kell vale ja mis siis nüüd saab. „Ütlesime, et kui ise teate, et oli õige hetk, siis saatke pilt ikka ära. Ja me ei hakka ka nii täpselt jälgi ajama. Ma korra küll vaatasin ühte pilti, kus oli päikeseloojang ja inimesed lippavad liivarannal, aga see oligi Vietnamis tehtud ja sobis,” rääkis Pajula.