Simpel Session 11 täna kell 17.30 algavasse BMX-finaali sisenevad võidufavoriitidena eelmise Simpel Sessioni tšempionid Brett Banasiewicz (USA) ja Drew Bezanson (CAN), teatasid ürituse korraldajad. Napilt suutis end finaali sõita ka seni edukaim Eesti trikirattur Andres Lainevool.

Väga tasavägises võistluses tulid esimeste sekka ka edukas USA BMX-rattur ja sagedane Simpel Sessioni võistleja Dennis Enarson (USA) ning läbi aegade üks edukamaid trikirattureid ja kolmekordne Simpel Sessioni võitja Garrett Reynolds (USA).

Kokku osales kvalifikatsioonides 93 ratturit, neist kvalifitseerusid finaali 25.

Andres Lainevool pääses finaali 23-ndana, jagades punktisummat Andre Jesusi ja Slez Ondraga. Lainevoolu jaoks on see juba kolmas kord ainsa eestlasena maailma tippude konkurentsis Simpel Sessioni finaalis võistelda. Tema järel saavutasid kokku kümnest Eesti trikiratturist parimad tulemused vastavalt 42. ja 43. kohale platseerunud Ingvar Neumann ja Rasmus Paimre.

Üle maailma oodatud Simpel Sessioni BMX-finaalile eelnevad täna kell 12 algavad rula finaalsõidud, Snickers Best Trick rulavõistlus ning Red Bulli Bunnyhop trikirattavõistlus.