Lefortovo on alati olnud Kremli salateenistuste vangla, kus istusid 40 aastat Nõukogude salateenistuse KGB eeluurimisalused ja tänaseni hoiab oma kinnipeetavaid KGB järeltulija ehk Venemaa suurim eriteenistus FSB, mis juhib ka Kohvri eeluurimist.

Sellele, et Kohvrit hoitakse just Lefortovos, viitab ka asjaolu, et laupäeval andis tema vähemalt novembri alguseni vahi all hoidmiseks loa Moskva Lefortovo rajooni kohus.

Moskva kõige väiksem vangla, kus hoitakse kuni paarisadat vangi, asub sisuliselt Venemaa pealinna kesklinnas. See on Kremlist kõigest viie kilomeetri kaugusel ja kolme kilomeetri kaugusel vaksalist, kuhu saabuvad Tallinna rongid.

Lefortovo vangla ei kuulu 2005. aastast enam FSB alluvusse, vaid Venemaa justiitsministeeriumile, aga oma tähtsamaid kinnipeetavaid hoiab FSB endiselt seal. Vanglaga samal territooriumil, kuid eraldi hoones on ka FSB uurimiskomitee.

Liialdamata võib öelda, et Lefortovo vanglas hoitakse enne süüdimõistmist ainult Vene võimude jaoks kõige olulisemaid vange. Nõukogude ajal istusid Lefortovos kõik kuulsamad dissidendid, näiteks Vladimir Bukovski, Valeria Novodvorskaja ja Aleksandr Solženitsõn. 1987. aastal oli seal kinni ka Punasel väljakul maandunud Mathias Rust.